Friday, November 28, 2014

Day 7: Rezeki berjumpa selebriti


airport, kuching,
4 November 2014
Pagi-pagi selepas Subuh kami dah bersiap, check semua tempat kalau ada barangan tertinggal. Kemas segala benda yang dah digunakan dalam homestay, kutip segala sampah. Kami terus ke kampus untuk pemulangan jubah. Ramai juga diawal pagi kerana masing-masing mengejar masa penerbangan pagi ini. Nasib baik datang awal, sebab kena beratur dan ada nombor giliran lagi. 

Flight dalam pukul 11am, disebabkan menaiki Malaysia Airlines, aku dan abang akan stop di KLIA dan akan menaiki satu lagi flight ke Penang. Famili akak pula dari KLIA terus balik ke Tanjung Malim. 
mas, malaysia airlines, kapal terbang, boeing
Asyik dapat tempat emergency exit je, muka penyelamat ke ni? Hewhewhew

Sampai di KLIA, pusing-pusing semua level. Sengaja bawa Bang Cik jenjalan KLIA. KLIA 2 tak pernah nak jejakkan kaki lagi. Tunggu..
Punya syok berjalan terlupa tengok jam, nasib baik tak sempat makan di KFC lagi, sedangkan flight nak berlepas lagi setengah jam! Berlari-lari check-in. Tempat menunggu pulak punya jauh di hujung. Nasib baik sempat, lagipun kapal terbang pun baru ja sampai dan baru nak loading luggage. Di tempat menunggu, tiba-tiba ada seorang mamat chinese duduk depan aku. Bang Cik dah tengok-tengok aku sambil berbisik,
"Tu bukan Ooi Tze Liang atlet penerjun negara ke?",
Alamak! Betoilah tu, satu flightlah kiranya. Malu pulak nak bergambar. Hihihi..
mas, kapal terbang
Nasib baik flight dari Kuala Lumper-Penang masih menggunakan kapal terbang yang ada TV ni, sempatlah nak sambung tengok movie Lucy sampai habis. Tadi tengok dari Kuching-Kuala Lumpur tak sempat habis. Senonoh sangatlah disitu, dah buat macam panggung wayang.
Dalam pukul 12 tengahari kami dah sampai Penang. Tengah mencari-cari luggage, tetiba Bang Cik bisik lagi,
"Tu bukan Chef Kamarul ke?",
Pandang kiri, betul la tu! Memang dah buang rasa malu sebab semua penumpang masing-masing tekun je menunggu bagasi.
Tak pernah tengok Chef Kamarul? Ala, chef dalam rancangan masakan Cubits di TV3 setiap Ahad, 7.30pm tu. Tapi, kami tak perasan pulak chef ni di KLIA.

Seterusnya menunggu akak dan abang ipar untuk ambil di airport. Balik Kulim sempat lagi ke Pasar Malam.

Hari yang melelahkan dan sangat lega. Semua urusan selesai..

..Tamat..

Day 1: Nyaris Terlepas KTM
Day 2: Peminjaman Jubah
Day 3: Raptai & Pre-Convo
Day 4: Bersama Keluarga
Day 5: Cuti-cuti Di bumi Kuching, Sarawak
Day 5: Ahli Gryffindor sesat & Muzium Kucing
Day 6: Konvokesyen ke-18 UNIMAS

19 comments:

  1. wahh. .eksaitedkn jmpe org popular.

    ReplyDelete
  2. hilang rasa penat jumpa chef kamarul ... heee . alhamdulillah sampai gak di kulim dgn selamat .

    ReplyDelete
  3. amboi, sempat lagi bergambar dengan chef. kenai2, rasanya dia pun orang utara sebab pernah tengok rancangan tu dia macam cakap utara sikit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, yg timm tau chef ni org perak..

      Delete
  4. wah...kalau akak mesti nak tangkap gambar..saja suka, bukan apa sangat pun

    ReplyDelete
  5. wah...mmg rezeki tu..chef kamarul tu sis kenal..tapi x pernah jumpa pernah tgk dalam TV hihhi...hari tu kat seoul nampak artis gak tapi x kenal nama..ala pengacara super spontan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. JM tau jugak eh, klau timm mmg xtau la sbb xtgk super spontan..hihi

      Delete
  6. untunglah dapat jumpa chef,. :)

    ReplyDelete
  7. Tak kenal lah cik tim..tapi oklah tu..he..he

    ReplyDelete
  8. chef kamarul. selalu gak tgk dia kt tv. rasanya dulu dia lecturer uitm kot. kakak aku cakap la. hehe

    ReplyDelete
  9. Jumpa retis, pernah jumpa retis tp xtau nk watpe, s

    ReplyDelete
  10. Ehh knl slalu gak tgk rcgn mskknnya ni

    ReplyDelete
  11. x minta resepi terbaharu ke? ;-) last year sy jupe naszril idrus suami sazzy fallak...ddk sblh sy dlm flight tp sy senyap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. chef kta dia bru je abis program msak2 kat brunei..hihi..
      yeke, klau yg dekat sgt cmtu agak malu la nk teguq..hihi..

      Delete
  12. waaahhh chef feveret nie.. suke tgk rancangan masak2 beliau.. bertuah badan bergambar dengan chef..hihi

    ReplyDelete
  13. alamak.. x kenal chef kamarul..
    maaf hahaha

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com