Monday, May 19, 2014

The 2nd Liebster Award


 Kali ini aku ditag oleh seorang lagi blogger Khamsi Abdullah.Terima kasih tag!


1. Kenapa anda berblog?
Timm suka berblog sebab suka berkongsi suka duka seorang pelajar yang merantau di bumi Sarawak.
2. Sudah berapa lama anda berblog?
Berblog dari Mac 2011, kiranya dah 3 tahun berblog. Alhamdulillah..
3. Anda rasa anda berblog sampai bila?
Rasanya  apabila dah bergraduat terus nak stop berblog kot..masih dalam perancangan..Siapa setuju Timm stop berblog angkat kaki! *hehehe
4. Anda pelajar ataupun bekerja?
Masih lagi memegang title student..
5. Apakah pendapat anda terhadap realiti kehidupan di Kuala Lumpur?. Di Malaysia bagi yang tak tinggal di Kuala Lumpur.
Timm tak tinggal di Kuala Lumpur, tapi mak abang ipar tinggal disana. Kuala Lumpur kan ibu negara Malaysia, secara realitinya kalau hidup di sana agak senang sebab semua urusan sentiasa di Kuala Lumpur. Kawan-kawan timm dari sana pun semua balik-baik, tak tau kenapa dalam cerita atau filem orang-orang KL dilabel sebagai rosak/jahat/sosial??
6. Apakah buku yang anda rasa paling terkesan selepas membacanya? Kenapa?
Buku motivasi Kahwin Pada Usia Muda! Timm punya pemikiran tentang perkahwinan terus bertukar dari negatif ke positif. Lagipun timm dibesarkan dalam keluarga yang semua adik-beradik kahwin lambat. Jadi, timm agak kurang berminat+tak tahu langsung tentang alam perkahwinan..
7. Apakah filem yang anda rasa paling terkesan selepas menontonnya? Kenapa?
Filem 2012. Walaupun cerita dia agak merapu, tapi kita sebagai Muslim memang tahu yang satu hari nanti dunia kita akan hancur yakni, Hari Kiamat. Sekurang-kurangnya dapat jugak insaf dan diambil nilai positif dari cerita tu..
8. Oleh sebab saya minat seni. Cabang seni apakah yang anda minati dan kenapa?
Seni eh..? Timm suka seni vokal kot. Sebab zaman sekolah dulu rajin masuk pertandingan nyanyian. Dah masuk universiti, timm tolong kawan-kawan jurusan musik untuk jadi vokalis..
9. Apa yang anda nampak pada diri anda pada 5 tahun yang akan datang? (Kerja, kehidupan, ekonomi etc.)
Timm dah selesai membayar PTPTN, dah ada kerja, & mungkin dah ada buah hati kot? HAHAHA!! Amin..
10. Apakah pencapaian anda paling besar setakat sekarang?
Pencapaian yang paling besar ialah ditauliahkan menjadi Leftenan Muda dalam Pasukan Simpanan Sukarela TUDM (PSSTUDM).
11. Apa nasihat anda untuk saya dan rakan bloggers?
Kepada blogger Khamsi Abdullah dan rakan-rakan blogger lain, keep up blogging! Marilah kita bersama-sama memeriahkan dunia blog dengan info yang berguna sambil menyebarkan ilmu kepada rakan-rakan lain supaya masing-masing dapat mengumpul pahala!

 Disebabkan aku agak busy dengan assignment dan urusan lain dihujung semester, tak dapatlah nak bertag-tag dengan blogger lain untuk The Liebster Awards ni. Minta maaf ya..

Happy Monday guys!

20 comments:

  1. Takkan nak stop berblog seawal tu?

    Leftenan muda tu..bukan senang nak dapat tu kan? Sedara saya siap kena masuk kolej ke latihan ape tah baru kuar jadi leftenan muda..

    Minat nyanyi rupenye..tak apply af ke? hehe

    Thanks for the advice ye Timm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu blog utk suka-suka jer..skng ni da rmai kwn2 dlm ni..cm syg pulk nk stop kan..huhu..lftenan muda dlm psukn simpanan je..hehe..msuk af? kah2..mmg kna baling ngn prang dgn mak..wc!

      Delete
    2. sama la kita. Mase first datang KL ayah siap pesan lagi. Kalau ayah dengar gi register untuk nyanyi2, jangan balik kampung..wakaka

      Delete
    3. hehe..tau xpe..xmau la..klu blkng tabir xpe..

      Delete
    4. baik masuk pencetus ummah :P

      Delete
    5. khamsi msuk larr..hehe..

      Delete
    6. Errkkk..xleh r..tak cukup ilmu n xcukup baik lagi kot.. cukup sekadara sampaikan mana y termampu dulu..huu

      Delete
  2. Assalammualaikum... TB,

    sedikit sebanyak liebster award nie.. dapat mengenali TB dengan lebih dekat..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm..hehe..dekat sesgt..malu tau..hehe..

      Delete
  3. Chewah seni vokal ya...mesti sedap tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap smpai ribut kalau nyanyi..hehe..

      Delete
  4. saya singgah ye.. salam kenal dan terima kasih.. ;)

    ReplyDelete
  5. saya suke berblog sebab saya nak duit dari nuffnang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thehehe..timm xreti nk bernuffnang ni hah..hehe..buang abeh..

      Delete
  6. Moga timm teruskan berblog yer :))

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. hehe..xda la pndai sgt..sikit2 jer..

      Delete
  8. Dpt jugak kenal timm serba sikit

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com