Sunday, June 22, 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida


http://www.duniashida.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

Pengalaman bersama Nuffnang

Mula sign up bersama Nuffnang
Aku bermula dengan Nuffnang tahun 2010 , tapi biasalah newbie kan. Letak iklan terabur, memang hampeh la gayanya. Maka aku buanglah segala benda Nuffnang ni. Tahun ni, baru aku silent reader blogwalking dengan otai-otai Nuffnang macam blog akak Shida, cik Akak. Barulah aku pandai nak pasang segala iklan ni. Jadi aku mula balik pasang Nuffnang. Alhamdulillah. Thank you akak Shida tolong kongsi tips.

Earning pertama
Time tu seketul je orang klik iklan, dapat 15 sen je. Hahaha! Bermula dari bulan Mei tahun ni aku mula dapat earning CPUV! Makin excitedlah dengan Nuffnang dan dunia blogging ni. Dah tak nampak Facebook dah pun.

Entry dengan Nuffnang

Cash-out
Belum ada rezeki lagi nak cash-out, i'Allah akan berusaha dengan semangatnya. Nak jugak dapat earning beriban-riban. Pheww..*one day

Itulah ceritanya bersama Nuffnang

24 comments:

  1. Alhamdulillah..dah ada improvement..good luck cik Tim..Nanti jadi ribu riban k...

    ReplyDelete
  2. auntie dtg klik zalora utk nuff timm..:)

    ReplyDelete
  3. Timm, gud job! best baca entri ni.Semoga suksess dalam segmen ni ya!

    ReplyDelete
  4. salam. ooo..macam best..rasa nak join jugak hehehhe..btw all the best dear :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, join lar rermai..biaq meriah skit..hehe..

      Delete
    2. hehehhehe da join da weee...all the best dear!

      Delete

  5. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking senarai perserta dari Segmen I Love Nuffnang by Dunia Sebenar Shida.. Semoga berjaya, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  6. salam timm :)
    thanks sebab join segmen ni ya..sama lah dgn kak shida psg nuffnang dgn serius 2010 hujung2 tahun bln july xsilap tp kak shida jeni xcepat mgalah berusaha smpai jd cm skg :) inshaallah timm blh cashout nnt sabar je skit je lg hehee :)

    gudluck timm :) kak shida BW ya :)
    ~ www.duniashida.com

    ReplyDelete
  7. salam akak shida..
    i'allah akn brusaha brsungguh2!

    ReplyDelete
  8. Wah bestnye ...gud luck timm..lin xtau mcm mne carenye... t_t

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq alynn..klau nk tau lanjut, tgk la full tutorial tuan punya segmen ni..

      Delete
  9. singgah dari segmen yang sama..
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
    good luck :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum..
    Blogwalking dari segmen yg sama
    Segmen I Love Nuffnang Forever! Cintaku berbling-bling!!
    Yumida sendiri 3 thn berblog dpt rm3 je..hihi,..kisah sedih
    Selamat menjalani ibadah puasa
    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    ReplyDelete
  11. Hehe goodluck goodluck tengah nak naik tu :) Hehe jemput baca entry Nad ye

    http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  12. salam ramadhan..singgah dari segmen yang sama..mula² memang takde ape kan..sekarang dah boleh tersenyum sikit la :)

    http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com