Thursday, September 18, 2014

Liebster Award #3



Nampaknya aku telah ditag oleh akak blogger Mass Naim dalam Liebster Award. Dulu pun aku dah kena tag di sini & sini.

Syarat-syaratnya:
i) Linkkan blog yang tag kita.
ii) Menjawab segala soalan yang diberikan.
iii) Mencalonkan 11 blogger lain untuk ditag asalkan kurang dari 1000 follower.
iv) Bina 11 soalan untuk blogger.
v) Maklumkan kepada blogger yang ditag.
Jom buka kertas exam!
1. Apa benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?
Timm kalau keluar jenis malas nak bawak beg. Selalu wallet + handphone pegang je. Lagipun, Timm kalau keluar suka pakai sweater yang berpoket. Jadi, campak semua barang dalam poket je. Sesimple yang boleh :)
2. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?
 Travel yang paling best adalah dengan berjalan kaki + naik kereta api. Rasa nostalgia sangat! Kalau nak tau best atau tidak boleh ke sini.

3. Fast food favourite korang ?
Zaman fast food dah lama berakhir kot. Dah mula tak minat sebab lagi sedap kalau masak sendiri dirumah kan? Tapi, favourite McDonaldlah. ALAMAK! Isu sensitif kan? Tapi itu zaman belajarlah. Sebab terlalu suka dengan McFlurry Oreo! Lagipun, itu memang makanan wajib kalau dah sampai Airport Kuching, situ je tempat makan yang dekat + murah T_T 
4. Cita cita / Impian / Keinginan ?
 Teringat zaman sekolah dulu, memang bermati-matian nak jadi doktor haiwan atau landscape designer. Tapi, rezeki ke arah sains akuatik pulak. Sekarang ni, memang cita-cita+impian+keinginan nak membalas jasa keluarga yang banyak berkorban untuk Timm..
5. Filem apa yang paling korang suka?
Timm suka semua filem yang pelakon dia best. Sebab kalau kita suka artis tu berlakon mesti kita excited nak tengok kan? Aku memang gila cerita animasi, komedi + action! Filem Maleficent sampai sekarang aku terkesan dengan jalan ceritanya. Serius sangat best, kalau sesiapa belum tengok, tolonglah tengok..hehe..
6. Apa situasi yang buat kan korang rasa bahagia?
i) Membaking di dapur atau cuba resipi baru. Lepas tu, mak berselera makan!
ii) Dibelanja makanan yang diidamkan!
iii) Dikelilingi orang yang Timm sayang!
7. Apa hobi korang?
Hobi macam-macam bila duduk dekat rumah ni. Suka melayari internet, main kucing, membaca, makan~ 
8. Siapa cikgu kesayangan korang masa zaman sekolah dulu?
Zaman sekolah dulu suka sangat dengan mata pelajaran Sains. Timm sayang sangat dengan cikgu Empi, pengajar matapelajaran sains Tingkatan 3. Cikgu kelahiran Sarawak yang mengajar di Kulim, Kedah. Sekarang cikgu dah pindah ke Sarawak dah. 
Terima kasih cikgu sebab memperkembangkan bakat nyanyian dalam diriku. Acewah~*tutup buku, cerita lama
9. Apa warna kegemaran korang?
Tersangatlah suka warna hitam & kelabu. Banyak kot koleksi baju warna hitam. Warna hitam ni senang nak matching dengan warna apa pun. Betul tak? Tapi tak tau pasaipa dalam blog ni lebih suka warna pink.. 
10. Apa yang harus/wajib ada dalam handbeg / beg  korang?
 Kalau hang-out dengan kawan-kawan wanita ni perlu bawak jugak beg. Tak tau pasaipa. Dalam beg mesti ada:
i) Handphone
ii) Dompet
iii) Miami compact powder
iv) Maybelline Lip Balm
v) Minyak wangi
11. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ? Kenapa?
 Blog kak Mass tak berat, memang laju loadingnya. Walaupun line bermasalah, blog akak still boleh buka! Selamat Maju Jaya dalam dunia blogging kak Mass Naim. Terima kasih sebab sudi menjadi sahabat baru dunia maya Timm!

Syarat no. 1 & 2 dah pun disempurnakan. Syarat yang seterusnya tunggu ya. Kita tengok siapa yang kena. Stay Tuned~

5 comments:

  1. sy pn pnh gk jwb soalan2 yg ditanya...fuhhh nak jwbnye hehe

    ReplyDelete
  2. hikhik......alhamdulillah berjaya jawab...kihkih..... neway salam kenal ye.... semoga dapat mengeratkan lagi silaturrahim... =)

    ReplyDelete
  3. McD dah jadi benda 'bersejarah' bg kebanyakan org... Hehe

    ReplyDelete
  4. Kita pun travel dengan keretapai..ramai-ramai lagi bestkan.cik Tim..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com